Podcast - Kvinner og toppledelse

En forsvinnende liten del av toppledere i privat næringsliv er kvinner, selv i Norge, ett av verdens mest likestilte land. Hvordan skal vi sikre at flere dyktige kvinner kommer seg til toppen? Hvilke egenskaper har morgendagens ledere?  Er det å være toppleder forenelig med å være en god mor eller far?

Jelena, Heidi og Maria i Econa inviterer til diskusjon med eminente gjester. Du kan høre podcasten Kvinner og toppledelse på Spotify, Soundcloud eller på Itunes podcastappen. 

Du får høre alt fra våre gjesters beste tips til å nå toppen, til hvilken realityserie de helst ville delta i. Med andre ord; en innholdsrik podcast, krydret med faste (og mindre seriøse) spalter, som annenhver uke gir deg ulike synspunkter på saken.

Innspill, kommentarer eller forslag til gjester? Send en mail til maria@econa.no

 

Episode 5: Hvordan skaffe deg drømmejobben - med hodejeger Per Erik Henriksen

20190208_120103(0)Per Erik Henriksen er seniorkonsulent i Mercuri Urval. Han er en utradisjonell hodejeger, med foredrag som «Jeg har ansatt min siste kvinne» og «Gi faen, flinke pike!». Men med tung erfaring fra rekrutteringsbransjen, deler han både oppsiktsvekkende og kontroversielle tips for deg som vil lykkes som leder. Henriksen forteller også om hvordan du kan bli sett – og husket – av hodejegere, for å sikre deg drømmejobben!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan skaffe deg drømmejobben
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan skaffe deg drømmejobben
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 4: Balansen mellom arbeid og privatliv - med Silvija Seres

Silvija SeresSilvija Seres er teknologigudinne, investor, rådgiver, gründer og har blitt kalt Norges superteknolog. Hun er særlig opptatt av å få flere kvinner inn i teknologibransjen og opp i lederstillinger, men legger ikke skjul på hvilke store personlige ofre kvinner må ta for å komme seg til toppen.
Spotify: Kvinner og toppledelse - Balansen mellom arbeid og privatliv 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Balansen mellom arbeid og privatliv  
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 3: Hvordan lykkes som leder - med Grete Aspelund 

AspelundAspelundGrete Aspelund, administrerende direktør i Sweco Norge AS, har en helt annen bakgrunn. Hun er utdannet sosialantropolog, men er i dag leder for 1600 ingeniører. Aspelund tror på at de beste hodene finnes i nettverket til de ansatte, og utlover dusører til de som rekrutterer nyansatte til bedriften. I tillegg forteller hun om hvordan ledere kan finne og utvikle talenter internt. Hun tror også at lederrollen er i endring, og mener det kan være en fordel med en litt mer utradisjonell bakgrunn fra humaniora. «Det finnes ganske stort forskningsmessig belegg på at bedrifter med kjønnsbalanse i ledelsen presterer bedre».

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan lykkes som leder 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan lykkes som leder 
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

  

Episode 2: Hvordan nå toppen - med Anne-Kari Bratten 

BrattenAnne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter. Bratten er kåret til Norges 5. mektigste kvinne av bladet Kapital. Hun er kjent for å si det hun mener – og denne podcasten er intet unntak. Bratten er klar på at det ikke er kvinnenettverk eller kvotering som får kvinner til topps, men at mye hardt arbeid og god arbeidsfordeling på hjemmebane er veien til suksess. I tillegg forteller hun bredt og åpent fra sin egen karriere og hvilke erfaringer hun sitter igjen med etter mange år som toppleder. «Vi er ikke i mål med likestillingen, men du verden hvor mye bedre vi er!» 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan nå toppen  
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan nå toppen 
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 1: Effektive og verdiskapende styrer - med Janicke Rasmussen

Janicke Rasmussen - Effektive og verdiskapende styrerJanicke Rasmussen, Dean Master på Handelshøyskolen BI, reflekterer blant annet over hva 40 %-regelen har gjort med styrene. Før tok gjerne folk som kjente hverandre en telefon og avtalte å sitte i hverandres styrer. Kravet om kjønnsbalanse har gjort utvelgelsen mer profesjonell. Men det har også sine sider. "Istedenfor Gutteklubben Grei, så har du kanskje fått det man kaller Golden skirts."

 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Effektive og verdiskapende styrer 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Effektive og verdiskapende styrer
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

Følg oss på sosiale medier: 
Instagram: kvinnerogtoppledelse 
Econa på facebook