Podcast - Kvinner og toppledelse

En forsvinnende liten del av toppledere i privat næringsliv er kvinner, selv i Norge, ett av verdens mest likestilte land. Hvordan skal vi sikre at flere dyktige kvinner kommer seg til toppen? Hvilke egenskaper har morgendagens ledere?  Er det å være toppleder forenelig med å være en god mor eller far?

Jelena, Heidi og Maria i Econa inviterer til diskusjon med eminente gjester. Du kan høre podcasten Kvinner og toppledelse på din podcast-app.

Du får høre alt fra våre gjesters beste tips til å nå toppen, til hvilken realityserie de helst ville delta i, eller hva som er deres beste sjekketriks. Med andre ord; en innholdsrik podcast, krydret med faste (og mindre seriøse) spalter, som annenhver uke gir deg ulike synspunkter på saken.

Innspill, kommentarer eller forslag til gjester? Send en mail til maria@econa.no

Episode 32: Louise Dedichen deler sine erfaringer fra en lang karriere i Forsvaret

DedichenDedichenLouise Dedichen er ny sjef for norske Militærmisjonen i Brussel, og blir med det den første kvinnen i NATOs militære råd. Forsvaret er fortsatt en av de mest mannsdominerte arbeidsplassene i samfunnet, og debatten rundt likestillingen her er stadig aktuell.

Louise Dedichen har hatt mange «første kvinnelige …»-roller i løpet av sin 35 års lange karrière i Forsvaret, som startet på Sjøkrigsskolen. 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Louise Dedichen deler sine erfaringer fra en lang karriere i Forsvaret
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Louise Dedichen deler sine erfaringer fra en lang karriere i Forsvaret

Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 31: Investering: Bransjen har snakket for mye om risiko - med Kristin Skaug

Kristin AksjeNorgeKristin AksjeNorgeKristin Skaug jobber som daglig leder i AksjeNorge. Vi fortsetter å snakke om investering, der hovedtema er sparing. Hvorfor er det færre kvinner som sparer, og hvordan endre dette?

Kristin får også i oppgave å fordele 40.000 imaginære sparepenger. Du får også konkrete tips til ulike spareformer og aksjer, basert på din livssituasjon og risikoprofil!

 
Spotify: Kvinner og toppledelse - Investering:Bransjen har snakket for mye om risiko - med Kristin Skaug
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Investering: Bransjen har snakket for mye om risiko - med Kristin Skaug
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 30: Investering: Slik investerer du sparepengene dine - med Linn Ringvoll

LinnLinnLinn Ringvoll jobber som juridisk direktør i Kameo. Hun mener manglende kunnskap er hovedårsaken at at det er så få kvinner som investerer sparepengene sine.

Linn forklarer forskjellen på aksjer, fond og crowdlending, og gir konkrete tips til deg som vil begynne å investere – Hvordan bør du plassere 40.000 kr?
Dessuten, som tidligere advokat kommer hun med et lite stikk til advokatbransjens mangel på kvinnelige partnere.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Investering: Slik investerer du sparepengene dine - med Linn Ringvoll
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Investering: Slik investerer du sparepengene dine - med Linn Ringvoll
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 29: Private equity-bransjen: Hvorfor bør flere kvinner jobbe i denne delen av finansbransjen? - med Kine Burøy Olsen

Kine CuberaKine Burøy Olsen jobber som daglig leder og er co-founder av Cubera.Private equity er en liten del av finansverden, som omhandler selskaper og fond som ikke er på børs. Kun et par prosent av partnere er kvinner, men hvorfor er det sånn?

Kine Burøy Olsen hjelper oss med å finne både årsaker og løsninger. Hun ønsker også å avlive mytene om PE, og oppfordrer flere kvinner til å jobbe i denne spennende og viktige bransjen!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Private equity-bransjen: Hvorfor bør flere kvinner jobbe i denne delen av finansbransjen?
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Private equity-bransjen: Hvorfor bør flere kvinner jobbe i denne delen av finansbransjen?
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 28: Livepod med Rune Bjerke, Loveleen Rihel Brenna, Daniel K. Siraj og Nina Riibe

Bilde 17.12.2019, 09 17 31Bilde 17.12.2019, 09 17 31Samfunnet vårt blir stadig mer mangfoldig, så hvorfor og hvordan skal norske bedrifter klare å gjenspeile dette i toppledelsen og styrerommene?
Vi har hatt livepod med Rune Bjerke, Loveleen Rihel Brenna, Daniel K. Siraj og Nina Riibe, der vi diskuterer problemstillingen!
Dessuten får gjestene prøve seg på et case, der de deler konkrete tips og verktøy til hvordan bedrifter kan få mer mangfold i ledelsen.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Livepod 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Livepod 

Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 27: Advokatbransjen: hvorfor er det så få kvinnelige partnere? - med Tina Storsletten Nordstrøm og Ole André Oftebro 

IMG_9576IMG_9576Nesten 70% av dagens jusstudenter er kvinner, men blant advokatbransjens partnere utgjør kvinner i snitt under 15%. Tina Storsletten Nordstrøm, advokat i LO, og Ole André Oftebro, partner i Ræder, som begge uttaler seg som privatpersoner, kommer med sine synspunkter.

 

IMG_9587IMG_9587Dessuten diskuterer vi hvem som har ansvaret, hva bedriftene og kvinnene selv kan gjøre for å øke kjønnsbalansen blant partnere og ikke minst om partnerskapsmodellen er utdatert.

 

 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Advokatbransjen: hvorfor er det så få kvinnelige partnere?Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Advokatbransjen: hvorfor er det så få kvinnelige partnere?
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 26: Shippingbransjen: et tradisjonelt mannsdominert yrke søker mangfold - Siv Remøy-Vangen og Matthew Duke 

Matt   SivKun 2% av alle i hele verden som jobber i skipsfartindustrien er kvinner. Vi spør Siv, daglig leder for Maritime Bergen og Matthew, CEO i Grieg Star Group, om hvorfor det er sånn og hva som kan gjøres for å bedre kjønnsbalansen.

De er begge klare på at shipping står ovenfor store endringer som fordrer mer mangfold i ledelsen, og kommer med sine karrieretips til fremtidens ledere i shipping. Dessuten snakker vi om gode rollemodeller og knuser gamle fordommer om work/life balance!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Shippingbransjen: et tradisjonelt mannsdominert yrke søker mangfold 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Shippingbransjen: et tradisjonelt mannsdominert yrke søker mangfold 
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 25: Gründerbransjen - Gründerne fra No Isolation og Altså deler sine beste tips!

Karen Dolva, Anna Heide og Ida Eliassen-Coker er alle gründere, men med veldig ulike bakgrunner og erfaringer.

No IsolationTeknologen Karen startet selskapet No Isolation, og sammen med statsviteren Anna utvikler de roboter som bekjemper ensomhet. De forteller om fordelene ved å være unge gründere og gir gode tips til lytterne om hvordan du overbeviser potensielle investorer!

 

Ida2Journalisten Ida startet magasinet Altså, og valgte crowdfunding som finansieringskilde. Hun mener arbeidslivet trenger nye strukturer, og forteller om sine erfaringer med verdens første magasin helt uten retusjering, slanketips og annonser.

 
Spotify: Kvinner og toppledelse - Gründerbransjen - Gründerne fra No Isolation og Altså deler sine beste tips!
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Gründerbransjen - Gründerne fra No Isolation og Altså deler sine beste tips!
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 24: Musikkbransjen - Livepod fra musikkbransjefesten Vill vill vest - med Silje Larsen Borgan, Tonje Kaada og Kathrine Synnes Finnskog 

Vill vill vest 2I vår første live podcast har vi vært på musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen, der vi diskuterer kvinneandelen i musikkbransjen med Silje, Tonje og Kathrine.

De er toppledere, gründere og managere, med bred erfaring fra hele bransjen. De deler sine synspunkter på hvorfor det er så få kvinnelige ledere i musikk, hva bransjen selv kan gjøre og tips til lederspirer. Vi sjekker også om rykter om vill festing og sene nattetimer stemmer, og utfordrer panelet på en veldig spesiell musikkquiz!

 Spotify: Kvinner og toppledelse – Livepod fra musikkbransjefesten Vill vill vest 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Livepod fra musikkbransjefesten Vill vill vest 
Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 23: Kvotering er den enkleste quickfiksen for et likestillingsproblem - med Anette Trettebergstuen 

Anette TAnette Trettebergstuen har vært aktiv i politikken siden ungdomstiden, og sitter nå som stortingsrepresentant med et stort engasjement for likestilling. Hun har fått gjennomslag for å endre statlige yrkestitler til å bli nøytrale, slik at titler som rådmann og jordmor snart er historie.

Trettebergstuen har klare meninger om hvordan politiske tiltak kan brukes til å bedre likestillingen, og hun mener staten må gå foran som et eksempel når det kommer til likestilling og mangfold.
Til slutt diskuterer vi kvinnenettverk, kvotering og barselpermisjon.

Spotify: Kvinner og toppledelse – Kvotering er den enkleste quickfiksen for et likestillingsproblem 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Kvotering er den enkleste quickfiksen for et likestillingsproblem 

Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Sesong 2 - Episode 22: Flere kvinner inn i ledelsen er et lederansvar - med Heidi Nordby Lunde

Heidi B. LundeHeidi B. LundeHeidi Nordby Lunde er kanskje mest kjent under bloggnavnet Vampus, en blogg med sterke meninger og mye ironi fra «feministen, aktivisten og Høyre-damen». I dag er hun stortingsrepresentant og brenner for likestillingsspørsmål i politikken.

Vi snakker om hvorfor hun foreslår at menn skal betale kvinner for å være hjemmeværende, og hvorfor en todeling av permisjonen bør innføres. Lunde mener også at bedre tilrettelegging for kvinner er med på å skape et godt arbeidsliv for alle.

Spotify: Kvinner og toppledelse – Flere kvinner inn i ledelsen er et lederansvar
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Flere kvinner inn i ledelsen er et lederansvar

Du kan i tillegg høre på Itunes og der du hører på podcast

 

Episode 21:  Ikke alle maktkamper handler om kjønn – med Trine Eilertsen

Podcast - Trine EilertsenTrine Eilertsen er journalist, podcaststjerne og politisk redaktør i Aftenposten. Hun har vært i mediebransjen lenge, helt siden hun fulgte hjertet og satset på journalistdrømmen. I podcasten snakker vi om makt og innflytelse hos ledere, hvordan bedrifter kan skape flere kvinnelige talenter og hvordan man selv kan finne balansen mellom familieliv og karriere. Eilertsen deler også sine meninger om både maktkamper og kvotering.

Spotify: Kvinner og toppledelse – Ikke alle maktkamper handler om kjønn
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Ikke alle maktkamper handler om kjønn

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen 

Episode 20: Ledelse er en risikosport med Hilde Britt Mellbye

Melbye (1)Melbye (1)Hilde Britt Mellbye har vært sjef i Vinmonopolet, men også leder i en rekke mediebyrå og andre retail-bedrifter. I podcasten forteller hun engasjert om ledelsesfilosofi og hvordan det var å lede et monopol i sterk konkurranse.

Vi snakker også om hvilke erfaringer Mellbye sitter igjen med etter noen utfordrende måneder på jobben, og hvem man som toppleder kan støtte seg på når det stormer rundt deg. 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Ledelse er en risikosport
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Ledelse er en risikosport

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 19: Kvinner må lære seg å nettverke på en naturlig, uformell måte - med Nina Riibe

Nina RiibeNina RiibeNina RiibeNina Riibe er Econas nye administrerende direktør, og har en bakgrunn som siviløkonom med en lang karriere i kommunikasjonbransjen. I podcasten deler hun sitt syn på problemstillingen og mener at kvinner må ta ansvar for sin egen karriereutvikling.
Riibe mener også at kvinner kan bli bedre på å mingle uformelt, for deretter å bruke kontaktene i jobbsammenheng – men innrømmer at hun ikke er særlig glad i minglesituasjoner selv!

 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Kvinner må lære seg å nettverke på en naturlig, uformell måte
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Kvinner må lære seg å nettverke på en naturlig, uformell måte

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 18: En av Norges mektigste kvinner om hvordan man når toppen - med Kristin Skogen Lund

Skogen Lund (3)Kristin Skogen Lund er en dyktig toppleder og en rollemodell for mange, med erfaring innenfor markedsføring, teknologi, organisasjonslivet og medieverden.Som ny konsernsjef i Schibsted er hun opptatt av å få flere kvinner inn i ledelsen, og i podcasten forteller hun om hvilket arbeid de gjør – men gir også karrierefremmende tips til lytterne.

Vi diskuterer også om likestillingen har gått for langt, og om kvotering som virkemiddel.

Spotify: Kvinner og toppledelse - En av Norges mektigste kvinner om hvordan man når toppen
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - En av Norges mektigste kvinner om hvordan man når toppen

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 17: Om hersketeknikker - med Sigrid Sollund

Sigrid SollundSigrid SollundSigrud Sollund jobber som journalist i NRK og er kanskje mest kjent som programleder i Dagsnytt 18, der hun inviterer samfunnsaktører til debatt. Med boken Hersketeknikker beskriver Sollund situasjoner fra både debatten og arbeidsplassen som brukes for å få et skjult overtak over motparten. I podcasten får vi et lynkurs til hva en hersketeknikk er, hvordan du kan beskytte deg mot dem, og kanskje også til hvordan du kan bruke de selv!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Om hersketeknikker
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Om hersketeknikker 

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 16: Kvinner og mannlige toppledere har ulike virkelighetsoppfatninger - med Hun Spanderer

IMG_0124

Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes er kirurgen og teknologigründeren som nå jobber fulltid for å bedre kjønnsbalansen i arbeidslivet, gjennom selskapet #HunSpanderer og plattformen Equality Check.
Vi snakker om boken deres Hvem Spanderer? der næringslivsledere deler erfaringer og historier om ubevisst kjønnsdiskriminering. Dessuten deler de erfaringer om hvilke tiltak som kan akselerere veien til full likestilling!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Kvinner og mannlige toppledere har ulike virkelighetsoppfatninger 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Kvinner og mannlige toppledere har ulike virkelighetsoppfatninger 

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 15: Glem dårlig samvittighet - det hjelper ingen - med Linda Hofstad Helleland

Bilde Linda (1)Bilde Linda (1)Linda Hofstad Helleland er stortingsrepresentant og har en fortid som barne- og likestillingsminister. Hun gikk i dialog med næringslivet for å finne ut hvordan bedrifter kan øke kjønnsbalansen.
I denne episoden deler Helleland sine beste tips til både bedrifter og aspirerende ledere, og viser til at likestilte bedrifter er bra for verdiskapningen i næringslivet. Vi snakker også om familieliv, der Helleland forteller hvem som er toppleder hjemme.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Glem dårlig samvittighet - det hjelper ingen
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Glem dårlig samvittighet - det hjelper ingen

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 14: Om 22. juli-kommisjonen og hvordan stole på egne kvalifikasjoner - med Alexandra Beck Gjørv

IMG_8609Alexandra Beck Gjørv er konserndirektør i Sintef og har hatt en utrolig karriere som jurist og direktør. Hun er nok aller mest kjent for å ha ledet 22.juli-kommisjonen. Gjørv forteller hva som skjedde da daværende statsminister Stoltenberg ringte midt på natta med jobbtilbudet.
I dag er hun konserndirektør for Sintef, en stilling hodejegerne mente hun egentlig ikke var egnet til. Gjørv mener flere må stole på egne kvalifikasjoner og ikke være så selvkritiske!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Om 22. juli-kommisjonen og hvordan stole på egne kvalifikasjoner 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Om 22. juli-kommisjonen og hvordan stole på egne kvalifikasjoner 

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 13: Talentutvikling og sammensatte ledergrupper i egen bedrift - med Torbjørn Thoresen

Thoresen (1)Thoresen (1)Thoresen (1)

Torbjørn Thoresen er direktør for en ledergruppe der 4 av 6 er kvinner. Han deler av sine erfaringer med sammensatte ledergrupper og mener homogenitet på lang sikt umulig kan være lønnsomt. Thoresen er veldig bestemt på at han hele tiden har rekruttert de beste – som tilfeldigvis var kvinner.
Vi snakker også om talentutvikling i egen bedrift og viktigheten av å gi de ansatte ledererfaring.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Talentutvikling og sammensatte ledergrupper i egen bedrift
Soundcloud: Kvinner og toppledelse -Talentutvikling og sammensatte ledergrupper i egen bedrift

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 12: Ledelse er å gjøre andre til helter - med Tor Wallin Andreassen

Tor W. AndreassenTor W. AndreassenTor W. AndreassenTor W. AndreassenTor W. AndreassenTor W. Andreassen er professor, siviløkonom og gudfaren til satsingen på kvinner og toppledelse hos Econa. Med sin ekspertise innenfor innovasjon og ledelse, forteller han hvorfor homogene ledergrupper taper og hvilke verdier bedrifter går glipp av ved å ikke ha kvinner i toppledelsen.
Andreassen mener også alle bør bli flinkere til å eksponere seg for ting vi ikke er så flinke på!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Ledelse er å gjøre andre til helter
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Ledelse er å gjøre andre til helter

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 11: Å være kvinnelig leder i en mannsdomintert bransje - med Julie Brodtkorb

Brodtkorp (1)Brodtkorp (1)Julie Brodtkorb er administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund og siviløkonom. Hun har hatt en lang karriere i politikken, men er mest kjent som tidligere stabssjef ved Statsministerens kontor. Nå er hun toppsjef for en helt annen yrkesgruppe, og forteller om sine erfaringer fra et langt arbeidsliv.

Brodtkorb gir deg konkrete tips for lederkarrieren; vi snakker om bruk av hersketeknikker, fordeler med kvinnenettverk, forventninger rundt familieliv og valg av partner.

 Spotify: Kvinner og toppledelse - Å være kvinnelig leder i en mannsdominert bransje
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Å være kvinnelig leder i en mannsdominert bransje

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 10: Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen - med Berit Svendsen"Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen" med Berit Svendsen

Svendsen (1)Berit Svendsen er en av Norges mektigste og mest profilerte næringslivsledere, og en viktig rollemodell for mange aspirerende toppledere. Fra bakgrunnen som sivilingeniør til lederstillinger i Telenor og nå Vipps, har hun bevist at man kan komme langt ved å gripe mulighetene som oppstår.

Hun vet hvordan talenter kan få erfaringen som trengs for å bli toppledere, og ønsker flere kvinner til å lede den nye teknologi- og digitaliseringsbølgen.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 9: Hvordan knuse glasstaket – eller komme gjennom gitteret? – med Torbjørn Røe Isaksen

20190313_101126_resized20190313_101126_resizedTorbjørn Røe Isaksen har ansvaret for å utforme en fremtidsrettet næringslivspolitikk, og er veldig klar på at dette innebærer bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet. Isaksen mener det ikke finnes et glasstak, men et gitter – og forklarer hva det betyr.

Hvorfor og hvordan har politikken klart å få så mange kvinner til toppen, men ikke næringslivet? Etter noen år i politikken, både som stortingsrepresentant og kunnskapsminister, sitter han på verdifulle svar.

Spotify: Kvinner og toppledelse – Hvordan knuse glasstaket – eller komme gjennom gitteret?
Soundcloud: Kvinner og toppledelse – Hvordan knuse glasstaket – eller komme gjennom gitteret?

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 8: Hvordan kan du bruke media til fordel for deg og din bedrift? - med Janne Johannessen

Janne Johannessen i Econas podcast Kvinner og toppledelseJanne Johannessen er innholdsjef i DN, hvor de jobber med å få flere kvinnelige kilder og rollemodeller i avisen. Hun innrømmer at det er en kompleks utfordring. Er menn mer frampå, mens kvinner undervurderer sin egen kompetanse? Eller er det mediene som stiller ulike spørsmål til menn og kvinner?

Hun kommer i tillegg med gode tips til hva du skal gjøre hvis mediene ringer og gir oss et kræsjkurs i hvordan journalister jobber.

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan kan du bruke media til fordel for deg og din bedrift? 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan kan du bruke media til fordel for deg og din bedrift?
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen.

 

Episode 7: Hva kan næringslivet og politikken lære av hverandre? - med Kristin Clemet

Kristin Clemet i Econas podcast "Kvinner og toppledelse"Kristin Clemet er daglig leder for tankesmien Civita og har lang fartstid innenfor både næringslivet og politikken. Hun forteller hvorfor og hvordan man har lykkes med å få til likestilling i toppen av norsk politikk. Blant annet trekker hun frem et målbevisst arbeid om at politikken skal speile hele samfunnet, men også om en rekke tiltak som gjør det mulig for både kvinner og menn å kombinere arbeid og familie. Har næringslivet noe å lære? Clemet deler av egne erfaringer på hjemmebane, og funderer på hvordan balansen mellom arbeid og familie kan opprettholdes når begge parter er karrierebevisste. 

 

Episode 6: Hvordan er det å være kvinnelig toppleder i en alder av 27 år? - med Bijora Sardarian 

Bijora SardarianBijora Sardarian er leder i det tradisjonelt mannstunge idrettsmiljøet og forteller om sin kombinasjon av flaks og fokus som hjalp henne til toppen. Sardarian deler sine beste tips til deg som er ung aspirerende leder, og påpeker hvilke fordeler en bedrift kan få ved å ha yngre talenter i sin ledergruppe. Hun utstråler et unikt engasjement og en fryktløshet som inspirerer!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan er det å være kvinnelig toppleder i en alder av 27 år?
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan er det å være kvinnelig toppleder i en alder av 27 år?
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen 

 

Episode 5: Hvordan skaffe deg drømmejobben - med hodejeger Per Erik Henriksen

20190208_120103(0)Per Erik Henriksen er seniorkonsulent i Mercuri Urval. Han er en utradisjonell hodejeger, med foredrag som «Jeg har ansatt min siste kvinne» og «Gi faen, flinke pike!». Men med tung erfaring fra rekrutteringsbransjen, deler han både oppsiktsvekkende og kontroversielle tips for deg som vil lykkes som leder. Henriksen forteller også om hvordan du kan bli sett – og husket – av hodejegere, for å sikre deg drømmejobben!

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan skaffe deg drømmejobben
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan skaffe deg drømmejobben
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 4: Balansen mellom arbeid og privatliv - med Silvija Seres

Silvija SeresSilvija Seres er teknologigudinne, investor, rådgiver, gründer og har blitt kalt Norges superteknolog. Hun er særlig opptatt av å få flere kvinner inn i teknologibransjen og opp i lederstillinger, men legger ikke skjul på hvilke store personlige ofre kvinner må ta for å komme seg til toppen.
Spotify: Kvinner og toppledelse - Balansen mellom arbeid og privatliv 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Balansen mellom arbeid og privatliv  
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

 

Episode 3: Hvordan lykkes som leder - med Grete Aspelund 

AspelundAspelundGrete Aspelund, administrerende direktør i Sweco Norge AS, har en helt annen bakgrunn. Hun er utdannet sosialantropolog, men er i dag leder for 1600 ingeniører. Aspelund tror på at de beste hodene finnes i nettverket til de ansatte, og utlover dusører til de som rekrutterer nyansatte til bedriften. I tillegg forteller hun om hvordan ledere kan finne og utvikle talenter internt. Hun tror også at lederrollen er i endring, og mener det kan være en fordel med en litt mer utradisjonell bakgrunn fra humaniora. «Det finnes ganske stort forskningsmessig belegg på at bedrifter med kjønnsbalanse i ledelsen presterer bedre».

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan lykkes som leder 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan lykkes som leder 
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

  

Episode 2: Hvordan nå toppen - med Anne-Kari Bratten 

BrattenAnne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter. Bratten er kåret til Norges 5. mektigste kvinne av bladet Kapital. Hun er kjent for å si det hun mener – og denne podcasten er intet unntak. Bratten er klar på at det ikke er kvinnenettverk eller kvotering som får kvinner til topps, men at mye hardt arbeid og god arbeidsfordeling på hjemmebane er veien til suksess. I tillegg forteller hun bredt og åpent fra sin egen karriere og hvilke erfaringer hun sitter igjen med etter mange år som toppleder. «Vi er ikke i mål med likestillingen, men du verden hvor mye bedre vi er!» 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Hvordan nå toppen  
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Hvordan nå toppen 
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

 

Episode 1: Effektive og verdiskapende styrer - med Janicke Rasmussen

Janicke Rasmussen - Effektive og verdiskapende styrerJanicke Rasmussen, Dean Master på Handelshøyskolen BI, reflekterer blant annet over hva 40 %-regelen har gjort med styrene. Før tok gjerne folk som kjente hverandre en telefon og avtalte å sitte i hverandres styrer. Kravet om kjønnsbalanse har gjort utvelgelsen mer profesjonell. Men det har også sine sider. "Istedenfor Gutteklubben Grei, så har du kanskje fått det man kaller Golden skirts."

 

Spotify: Kvinner og toppledelse - Effektive og verdiskapende styrer 
Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Effektive og verdiskapende styrer
Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen

Følg oss på sosiale medier: 
Instagram: kvinnerogtoppledelse 
Econa på facebook

Kvinner og toppledelse – verktøykasse Psst: Gode karrieretips for alle økonomer!

Kvinner og toppledelse – Econas politikk

Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Vi hjelper deg med karriere, lønn og juridiske spørsmål knyttet til jobben. Er du ikke medlem? Sjekk medlemstilbudene og  meld deg inn i dag!