Seks treningsøvelser å gjøre mellom Teams-møtene

Selv om mange av oss har funnet alternative måter å holde oss i aktivitet på, kan lange dager på hjemmekontor føles ensformig. Vi har samlet inn treningstips fra Econa-ansatte, og deler de med deg!

Seks treningsøvelser å gjøre mellom Teams-møtene

Øvelse 1: Gå en tur!

Det enkle er ofte det best, og det å starte dagen med å ta seg en liten tur ut er noe vi virkelig anbefaler. Dersom det er for tungt på morgenen, så er en lunsjtur et godt alternativ. Det viktigste er å få dagslys! Vi blir i alle fall litt lettere i kropp og psyke, og en tur ut gjør det mye lettere å jobbe videre foran PCen etterpå. 

Øvelse 2: Step-up på stol

Bruk stolen din som en step-kasse! La det ene beinet stå på stolen hele tiden, mens du går opp det andre opp før du senker det rolig ned igjen. Ta minst åtte repetisjoner per bein, og øk til 12-20 når du føler deg sterkere. Er du ute etter en skikkelig økt, så fyll en sekk med bøker, flasker eller noe annet tungt og ha den på ryggen under hele øvelsen. 

Øvelse nr 3: Pushups

Gode, gamle push-ups er perfekt for hjemmetrening! Du kan gjøre de med strak kropp og forsøke å senke brystet ned så langt du klarer. Skyv ifra med et godt trykk i magen. Dersom du ikke får til push-ups med strake bein, kan du ha knærne nedi bakken. Senk deg rolig ned og skyv fra ved å bruke overkroppen. Ikke juks ved å bruke rumpe og hofte! Husk at det er overkroppen og ikke minst magemusklene som skal gjøre jobben. 

Øvelse 4: Planken

Vi liker å bruke stoppeklokke når vi tar planken. Start med 30 sek, før du tar en liten pause. Kjenn etter hvordan de 30 sekunder føles, før du eventuelt legger på 10 sekunder helt til du ikke klarer mer. Kanskje klarer du helt til ett minutt? Det viktigste her er at du forsøker å stive av hele kroppen, koble på kjernemuskulaturen og kjenne at du har et spenn som går gjennom hele kroppen. 

Øvelse 5: Dips

Her trener du triceps (baksiden av armen) og kjernemuskulaturen. Bruk en stol eller sofa. Sett deg på stolen/sofaen med hendene dine på kanten og albuene pekende bakover, før du løfter kroppen opp og litt fram. Start med albuene utstrakte, før du senker kroppen rolig ned ved å bøye albuene. Så bruker du kraften i armene for å skyve deg opp tilbake igjen. Du kan ha strake bein for en ekstra utfordring. Vil du gjøre det enklere, så bøyer du knærne og har beina litt tettere mot deg. Gjør tre runder med maks antall repetisjoner som du klarer. Pass på at albuene ikke faller ut til siden! 

Øvelse 6: Hockey inntil vegg

Start med å stå rakrygget inntil en vegg med knærne bøyd i 90 grader. Det beste er å gjøre som i planken, nemlig å starte med 30 sekunder. Ta en liten pause, før du utfordrer deg selv og legger til 10 sekunder hver runde. Det er viktig at klærne er bøyd i 90 grader og at du skyver ifra i veggen og ut i føttene. I denne øvelsen skal man virkelig kjenne at beina og lårene begynner å riste! Blir det for lett etter hvert, så bruk en tung sekk og hold den foran brystet, eller legg den over lårene.

Vi liker å gjøre øvelsene i en runde slik at får vi trent hele kroppen! Start med å gjøre to runder de første dagene. Deretter kan du øke progressivt, eller gjøre flere repetisjoner i hver øvelse. 

Lykke til!