Serietips høsten 2020

Det er høst, og med flere regnværsdager fremfor oss er det en perfekt tid å sjekke ut nye serier. Dessverre er ikke «Exit» sesong 2 helt klar enda, men her får du flere gode alternative serietips.

Serietips fra Econa

Schitt’s Creek på TV2 Sumo

Anbefalt av Simen, studentansvarlig i Econa.

Schitt's Creek på TV2 Sumo

Denne serien vant omtrent det som kunne vinnes av priser, og er alt du behøver i et trist høstvær. Humor står høyt på agendaen, og handler om den velstående familien Rose er vant til et liv i luksus. Men når de plutselig taper hele familieformuen, forandrer alt seg over natten for Johnny, Moira og de voksne barna deres, Alexis og David. Det eneste de eier, er småbyen Schitt’s Creek, som Johnny en gang kjøpte for moro skyld. Gjør deg klar for en vanvittig serie!

DNA på NRK

Anbefalt av Malin, styremedlem i SU og konsulent i Econa.

DNA på NRK

Dette er en ordentlig spenningsserie på kun 8 episoder hvor du vil være klistret til skjermen under samtlige episoder. Den handler om politimannen Rolf Larsen, som etterforsker kidnappingen av den ett år gamle jenta Minna, som er forsvunnet i København. Rolf finner fort ut at kidnappingen har koblinger til et nonnekloster i Polen, hvor babyer «forsvinner» rett etter fødsel. Serien sparer ikke på kruttet med stjernespekkede skuespillere, og kan virkelig gjøre en traus høstdag mer spennende.

Peaky Blinders på TV2 Sumo og Netlfix

Anbefalt av Patrick, spesialrådgiver for digital optimalisering i Econa.

Peaky

Fra dansk spenningsserie går vi over til en litt annen type sjanger. Patrick anbefaler nemlig en av undertegnedes favorittserier, nemlig Peaky Blinders! Satt i Birmingham på 1920-tallet handler den om Shelby-brødrene og deres vei oppover i den kriminelle underverden. Her bryner de seg blant annet på den italienske mafiaen, utnyttelse av alkoholforbudet i USA og mye mer. En ordentlig god og tøff serie som virkelig får fart på høstdagene.

Hollywood på Netflix

Anbefalt av Cecilie, advokat i Econa.

Hollywood på Netflix

Hollywood er en miniserie fra Netflix, som virkelig leverer. Her møter man Jack som ønsker å søke lykken i Hollywood på 1940-tallet, og skildringene, scenene og dramaturgien sitter helt perfekt. En virkelig godbit fra Netflix hvor man får et innblikk i baksiden til det glamorøse Hollywood-livet og samtidig lufter de viktige temaer.

Yellowstone på TV2 Sumo

Anbefalt av Nina, administrerende direktør i Econa.

 Yellowstone på TV2 Sumo

Med selveste Kevin Costner i rollene har vår administrerende direktør Nina virkelig anbefalt en rå serie her. Den gode og gammeldagse westernsjangeren er tilbake for fullt her. Som DN anmelder den: «Yellowstone» er visuelt imponerende, voldelig såpeopera med mafiøse innslag av drama. Kevin Costner er nådeløs, og passer perfekt til høsten foran TV-skjermen.

 Vi i Econa håper du får en god høstferie, og at noen av tipsene kan gjøre regnfulle dager bedre!