Skal du signere din første arbeidskontrakt?

Som 5. års student er sannsynligheten stor for at du snart skal signere din første heltids-arbeidskontrakt. 15. september arrangerer vi webinar hvor vi går gjennom hva du bør se etter før du signerer.

Arbeidskontrakten inneholder mange potensielle «fallgruver» og det kan være vanskelig å navigere seg rundt om man ikke er kjent med innholdet, og i verste fall, at man signerer den ukritisk.

Dette fikk et medlem virkelig kjenne på. Da Jørgen skulle signere sin første arbeidskontrakt tok han det som en ren formalitet, men etter en samtale med Econa sine advokater ble han gjort oppmerksom på vilkår i kontrakten som ikke var gode nok.

- Hadde ikke en advokat sett på kontrakten ville jeg hatt særlig uavhengig stilling nå, altså ikke overtidsbetalt. Jeg sendte egentlig inn kontrakten for å sjekke om lønnen var grei, men skjønte fort hvor lite kontroll jeg hadde på hva jeg skulle skrive under på.

Vi arrangerer et webinar 15. september - Din første arbeidskontrakt, som omhandler nettopp dette. 

Din arbeidslivsforsikring

Videre forteller også Jørgen om tryggheten å være Econa-medlem.

- Econa Ung-medlemskap er videre også en arbeidslivsforsikring. Om jeg havner i en situasjon på arbeidsplassen vet jeg at Econa tar saken. Uten at jeg må betale noe mer enn kontingenten min. Det er godt å vite at man har den tryggheten gjennom hele karrieren.

Arbeidslivsavdelingen i Econa hjelper med alle arbeidsrettslige spørsmål. Når de ser på arbeidsavtalen din ser de blant annet på disse punktene:

  • Hvilken lønn har du fått?
  • Får du overtidsgodtgjørelse?
  • Hvordan er bonusmodellen?
  • Hvor mye ferie får du?
  • Hvor lang prøvetid skal du ha?
  • Hva skjer om arbeidsgiver ønsker å utsette oppstart av arbeidsforholdet?
  • Hva gjør du om arbeidsgiver ønsker å si opp arbeidsavtalen før du begynner?

 

Med Econa i ryggen får du hjelp til at dette, og mye mer. Regn med oss!

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!
Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.

 

 

Relaterte artikler