Sikre deg før ferien

Vil du være sikker på at tyvene holder seg unna huset ditt? Da bør du installere alarm. Ifølge kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm er det nesten ingen boliger med alarm som opplever innbrudd.

-Mange er opptatt av å sikre huset sitt for lengre ferier, men vi ser at helger og late utedager også gir økt risiko for innbrudd. Sommeryre nordmenn er nok litt naive og blir litt mer løsslupne når det kommer til å låse og sikre boligen, sier Sikkerhetsekspert Inge Svendsen i Sector Alarm.

-Tyvene bruker ofte lang tid på å spane i aktuelle innbruddsområder før de slår til. De er derfor godt klar over nordmenns fridager og de vet at mange boliger står tomme. Ta derfor forholdsregler før du drar bort, er rådet fra Sector Alarm.

– Våre tall viser at under 0,1 prosent av våre kunder opplever innbrudd. Og i disse svært få tilfellene blir innbruddstyvene skremt av alarmen og stikker med uforrettet sak, sier Inge Svendsen. -Statistikk fra politiet viser at antall boliginnbrudd i Norge er halvert de siste årene, og økt sikkerhet og høyere alarmtetthet får mye av æren for det.

– Til tross for færre innbrudd og tyverier gjennom året ser vi likevel at ferietid er høytid for tyvene. Kriminelle kommer gjerne med tomme varebiler midt på natten og nærmest tømmer en enebolig i løpet av få timer. Derfor gjelder det å ta forholdsregler, avslutter Inge Svendsen fra Sector Alarm.

Her er Sector Alarms beste råd for deg som ønsker å holde tyvene unna:

  • Tenk som tyven. Ser huset ditt ut som et lett bytte, eller må de bruke tid og krefter for å ta seg inn?
  • Lås alle vinduer og dører. Monter sikkerhetslås.
  • Fjern eller lås stiger som kan gjøre innbrudd enklere.
  • Legg søppel i søppelkassa, men be naboen om å ta inn posten, eller bestill oppbevaring.
  • Ikke skriv på åpne Facebook- eller Instagramprofiler at du reiser bort.
  • Installer alarm fra en forsikringsgodkjent leverandør.
  • Har du alarm - husk å bruke den!
  • ID-merking av verdigjenstander virker avskrekkende for tyven.
  • Lås garasjer og uthus - der finnes det også verdisaker som tyven er på jakt etter.
  • Meld fra til politiet om du finner kvister, lapper eller liknende på eller ved utgangsdøra. Kriminelle bruker ofte dette for å spore om beboerne er hjemme.

 Sikkerhetsekspert Inge Svendsen i Sector Alarm

-Ferieklare nordmenn er nok litt naive og blir litt mer løsslupne når det kommer til å låse og sikre boligen, sier Sikkerhetsekspert Inge Svendsen i Sector Alarm. 

Les mer om tilbudet Econas medlemmer får fra Sector Alarm  

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.