Slik blir du mer attraktiv i arbeidslivet

Kompetanse er ferskvare. En undersøkelse i regi av Econa viser likevel at andelen som tar videreutdanning synker. Econa gir deg konkrete råd om hvordan du får gjennomslag hos arbeidsgiver for å prioritere kompetanseheving. Gevinsten er stor både for virksomheten og for deg som arbeidstaker.

I 2009 tok 14 prosent av universitets- og høyskoleutdannede formell videreutdanning. I 2017 er tallet nede i åtte prosent. Econas fagsjef Joakim Østby sier til Aftenposten at alle bør holde seg faglig oppdatert.

– Dette er viktig om du jobber i privat næringsliv, hvor konkurransen utenfra blir stadig tøffere. Men det er minst like viktig for ansatte i offentlig sektor, som må effektivisere betydelig i tiden fremover, sier Østbye.

 Slik argumenterer du for å få videreutdanning:

  • Du bør unngå å argumentere ut fra deg selv som individ, og heller fokusere på virksomhetens behov. Omstillingsevne er stadig viktigere, og en sentral del av dette er kompetanseoppdatering for ansatte. Dette er altså med på å styrke konkurransekraften til virksomheten. 
  • Identifiser et område som er spesielt viktig for virksomheten og hvor den mangler kompetanse. Så tilbyr du deg å fylle dette hullet dersom du får riktig kompetansepåfyll. 
  • Prøv gjerne å finne frem konkrete formuleringer i virksomhetens strategi eller uttalelser fra topplederen om retningen fremover som støtter ditt ønske. 
  • Om du kjenner til at konkurrenter eller andre virksomheter bruker mer ressurser på kompetansepåfyll, kan det være verdt å påpeke at din virksomhet står i fare for å sakke akterut. 
  • Har du noen år bak deg i arbeidslivet, og du kjenner yngre krefter puster deg i nakken; vær åpen for å lære mer. Sørg for å holde deg faglig oppdatert.

Færre tar videreutdanning. Les hele saken på Aftenposten.no (krever innlogging)

NHH Business Upgrade – spar 10.000 – Skreddersydd program for Econas medlemmer

BI: Rabatt på videreutdanning – Spesialavtale for Econas medlemmer