4. juni kåres Norges beste økonomistudenter - slik blir gjennomføringen

Som kjent ble finale i NM i økonomi 2020 utsatt på grunn av Coronaviruset. Torsdag i neste uke går den endelig av stabelen, denne gangen digitalt.

Vinnerlaget NM i økonomi 2018

Studentansvarlig i Econa, Simen Høgberg, er glad for at Norges beste økonomistudenter vil bli kåret den 4. juni, og at det blir en digital løsning.

- Til slutt falt vi ned på gjennomføring jeg er trygg på at vil fungere. Nå gleder jeg meg til en spennende dag, selv om det er over skjerm, sier han.

En god løsning

Finalen vil foregå på den måten at man har «breakout rooms» hvor lagene sitter og jobber gruppevis. I tillegg har man et fellesrom hvor generell informasjon blir gjennomgått. Juryen har tilgang til alle «breakout rooms», men lagene har ikke tilgang til hverandres. Deretter presenteres casene i fellesrommet.

Ida&Klara&Herman er et av finalelagene. De skulle helst konkurrert ansikt til ansikt med de andre lagene, men laget fra OsloMet er klare for å ta opp den digitale hansken.

- Selvsagt er det litt nedtur at det ikke blir fysisk oppmøte der man også kan bli kjent med studenter fra andre skoler. Men alt i alt er det en god løsning, sier Ida Dyrseth.

Spennende finaledag

Lasse Andersen jobber til daglig i BDO og sitter i juryen. Han gleder seg til å høre tankene og ideene til noen av de beste økonomistudentene i Norge

- Selv om årets gjennomføring blir digital, tror jeg det kommer til å bli en bra, og ikke minst en spennende finaledag. Det er alltid gøy å se hvordan studentene angriper ulike case.

Laget fra OsloMet har høye forventninger til seg selv, men innrømmer at forberedelsene kunne vært bedre.

- Vi har hatt begrenset med tid til å forberede oss til nå, men planlegger å bruke starten av neste uke på å friske opp i gammelt pensum. Vi er veldig glad for at vi får testet våre ferdigheter mot andre, sier en håpefull Ida.

Se alle finalelagene her: 

NM i økonomi finalelag