Søke jobb i 2016? Start tidlig!

En god CV og godt skrevet søknad er avgjørende når du søker jobb. Econa hjelper deg som er studentmedlem med tips og råd, og vi kan også gi deg konkret tilbakemelding på CV og søknader. Husk å starte jobbsøkingen tidlig - det tar lenger tid enn de fleste tror!

" Det er sterk sammenheng mellom når man begynner å søke jobb, og arbeidslivstilknytning. Jo tidligere årets avgangsstudenter begynte å søke jobb, dess større er sannsynligheten for at de i dag har fast jobb." Det skriver Atle Kolbeinstveit i "Masterstudent?" i Magma #8/15.  

CV og søknad

CV-en er vanligvis det første dokumentet arbeidsgiver ser på. Det er derfor viktig at den gir et ryddig og riktig inntrykk av din bakgrunn og kompetanse. Det vil si at den har utfyllende informasjon om arbeidserfaring, utdanning og nøkkelkvalifikasjoner, og at den er tilpasset og utformet slik at man fremhever det som er relevant for stillingen. Alt som står i CV-en, skal være beviselig og faktabasert – motiv skal spares til søknadsbrevet.

Her får du tips og råd til CV og søknadsbrev (Magma #8/15)

Econamedlemmer får fordeler

Econa tilbyr en rekke medlemsfordeler - noen av disse er spesielt utformet med tanke på deg som er student og på vei ut i arbeidslivet. Blant annet tilbyr vi retting av CV og søknader. Ønsker du tilbakemelding på din CV og/eller søknad, sender du dokumentene til student. Husk å oppgi medlemsnummer!

Våre jurister tilbyr 24 timers garanti for å lese gjennom og vurdere din første arbeidskontrakt. Send kontrakten til advokat - husk å oppgi medlemsnummeret ditt. 

Se alle medlemsfordelene her.