Test tenåringen i personlig økonomi!

Ny mobiltelefon nå igjen? Har du penger til det da, er spørsmålet mange av oss kjenner seg igjen i når tenåringen i huset etterspør mobil, klær eller ny spillkonsoll.

Økonomitrener og siviløkonom Kathinka Blauenfeldt fikk æren av å undervise siste Økonomigledetime i Econas regi.

I snart fire år har økonomitrenere fra Econa reist rundt til ungdomsskoler i hele landet og undervist over 12 000 ungdommer i hvordan de selv skal få råd til det de ønsker seg. De har spredd økonomiglede og gitt de lyst til å tjene og håndtere egne penger.

Tiltaket har blitt lagt merke til, også i politiske kretser. Stortingsrepresentanter, statssekretær og finansminister har vært med Econas økonomitrenere og undervist på skolene. Leder av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen tok stafettpinnen videre og lovet å gi det til kunnskapsministeren da han ble med på siste Økonomigledetime på Morellbakken skole i Oslo, der også det hele startet i 2016.

Overlevering av økonomiglede

Nina Riibe gir undervisningsopplegget Økonomiglede til Roy Steffensen, leder av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

-Det er for mange som sliter med å forklare hva renter er, og de mangler forståelse for hvordan de skal planlegge økonomien sin, sier Steffensen. Han gir stor honnør og applaus til Econa for bidraget med å få ungdom til å bedre forstå personlig økonomi. Dette er det et stort behov for, sier Steffensen.

Nina Riibe lover at lærerne skal få all mulig hjelp når heretter skal ta undervisningsopplegget videre. Econas mange økonomitrenere har sagt seg villig til å stille opp hvis læreren står på gyngende grunn når de skal undervise i renter og budsjett.

Nå kan du også teste vårt digitale opplæringsprogram i personlig økonomi på din ungdom. Hvor mye vet de om det å ha oversikt, planlegge og prioritere over pengene sine.
Her finner du undervisningsmateriell Vær så god!

 

Roy Steffensen og elever

Elever på Morellbakken skole får undervisning av Steffensen
 
Sondre mottar opplegget

Lærer Sondre Vinnes Valen-Senstad ved Morellbakken skole har vært med fra Økonomiglede start i 2016. Han vil nå ta undervisningen videre.