Tips til en vellykket overnattingstur

Våren er endelig her. Trærne er grønne, kveldene lysere og de fleste av oss er i gang med å planlegge Norgesferien. Stengte grenser gjør at årets sydenferie har blitt lagt på hylla, og i år bytter vi vekk vårens storbyweekend med en langhelg i skogen.

Telttur i nærområdet

De fleste av oss trenger ikke reise så langt for å finne ro i skogen. Planlegg turen din, bruk gjerne et kart for å finne start og slutt, eller finn en passelig rundtur i ditt nærområde. For en vellykket overnattingstur, i telt eller hengekøye, er det viktig å tenke litt komfort. Husk at både ligge- og sitteunderlag er viktig, ved siden av en sovepose som passer til årstiden. Solen har begynt å varme, men det kan fort bli kaldt når den går ned. Ta med et ekstra klesskift til å sove i, rene og tørre klær gjør nattesøvnen bedre. Et lite tips mot kulden er å bruke en flaske som tåler varmt vann med en ullsokk rundt, da har man sin egen lille varmeflaske nederst i soveposen.

Det er bålforbud i store deler av Norge om sommeren, derfor er en gassbrenner eller et stormkjøkken kjekt å ha med seg på tur. Vær varsom på hvor du setter det fra deg, bruk gjerne stein eller et flatt område som underlag når du skal lage mat og koke vann.

Ha med rikelig med mat og drikke, nok snacks og kos er viktig både på lange- og korte turer. Fersk kaffe kan lett traktes om morgenen ved å ha med litt filterkaffe og en liten turkaffetrakter. Ingenting slår nytraktet kaffe til frokosten!

Innen sommeren er omme vil mange av oss være tureksperter. Nå blir det ekstra viktig å ta vare på naturen rundt oss. Ikke la det være synlige spor etter din overnattingstur. Husk pose til søppel og en liten spade til dobesøket.

God tur!

Medlemstilbud: 20 % rabatt hos Chillout

Trenger du turutstyr? Chillout tilbyr Econas medlemmer 20% rabatt på veiledende priser. Rabatten gjelder alle Chillouts butikker og på www.chillout.no Rabatten nyttes ved bruk av koden på nett og i butikk: ECONA

Sjekk også På eventyr i nærmiljøet – hengekøyetur

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!
Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.