Tore Vamraak blir Econas første sjeføkonom

Econa styrker sitt samfunnspolitiske arbeid og ansetter sin første sjeføkonom. Tore Vamraak kommer fra stillingen som Associate partner i McKinsey & Company og har tidligere blant annet vært statssekretær i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor.

- Rollen som sjeføkonom er ny for oss, men et naturlig steg i utviklingen. Tore Vamraak er perfekt for jobben med sterk faglig bakgrunn og sin erfaring fra politikken. Econa har et ansvar for å formidle økonomifaget og betydningen av faget for samfunnsutviklingen. Det er derfor naturlig at Econa tar en tydeligere rolle, sier Nina Riibe. Hun mener samfunnsdebatten trenger flere stemmer som tar utgangspunkt i fag og forskning.

Den nye rollen som sjeføkonom er som skreddersydd for Tore Vamraak. Tore er tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) og i Finansdepartementet. Han har jobbet i NBIM i Oslo og New York og kommer nå fra stillingen som associate partner i McKinsey & Company. Tore er siviløkonom fra NHH, hvor han gikk ut som tidenes yngste.

– Jeg er glad for Econas offensive satsning, og gleder meg til å bringe økonomenes perspektiver ut i samfunnsdebatten. Da er det naturlig å starte med å se på effekten av covid-19 og krisepakkene, påpeker Vamraak.

- Det har vært bra og nødvendig med krisepakker for å redde arbeidsplasser, men nå må vi rette blikket fremover. Nye tiltakspakker må ha fokus på hva vi skal leve av i fremtiden. Det må lønne seg å skape arbeidsplasser som skaper verdier for samfunnet, det vil bare bli viktigere i årene som kommer, sier den nye sjeføkonomen.

Tore Vamraak tiltrer 1. september.