Ung i arbeid - Iris Jeanett Karstensen

Alder: 30 • Utdanningssted: Bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskole BI, og siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø (Nord Universitet) • Stilling og arbeidssted: Retail Accountant, Helly Hansen AS • År i arbeidslivet: 1 (etter endt utdannelse).

Hvordan fikk du jobben din?

Jeg jobbet som butikkmedarbeider for Helly Hansen på Norwegian Outlet da jeg skrev masteroppgaven min. Bare et par uker etter jeg hadde levert masteroppgaven ble stillingen som Retail Accountant på hovedkontoret utlyst, og jeg søkte selvsagt.

Min kombinasjon av formell utdannelse, tidligere arbeidserfaring med regnskap og erfaring fra å jobbe i Helly Hansen butikk, gjorde at jeg fikk bli en del av teamet på finansavdelingen.

Hvorfor søkte du/ville du jobbe akkurat der?

Jeg ville i utgangspunktet jobbe for Helly Hansen fordi det er en kjent merkevare med lang historie for god kvalitet. Visjonen til bedriften er noe jeg kan være stolt av. Dessuten visste jeg allerede at energien i bedriften var god, og at jeg ville få mange flotte kollegaer.

Stillingen søkte jeg på fordi jeg følte det var en god match med både min utdannelse og arbeidserfaring, og med meg som person. Jeg får være både teoretisk og praktisk, og det meste foregår i relativt høyt tempo.

Hva har vært det viktigste du har tatt med deg fra studiet og inn i jobben?

Bortsett fra det teoretiske føler jeg at det viktigste jeg har lært av å studere er å takle det å ha flere baller i luften samtidig, og å være løsningsorientert. Å klare å prioritere, å løse nye problemstillinger og arbeidsoppgaver mens man holder hodet kaldt og humøret oppe, er avgjørende for en god arbeidsuke.

Hva er det viktigste rådet du fikk da du begynte å jobbe som du vil gi andre som snart skal ut i sin første jobb?

Husk at selv om du er ferdig utdannet, så er du ikke ferdig utlært. Vær ydmyk, positiv og nysgjerrig – og tilgi deg selv hvis du gjør feil. Selvfølgelig skal du yte ditt beste, men husk at vi alle er menneskelige. Det gjelder også de rundt deg, så forvent aldri mer av andre enn du gjør av deg selv.