Vinekspert Merete Bø: Nye trender og vin som investering

I denne episoden av podcasten Bak kulissene dykker vi ned i vinens verden med hjelp fra vinekspert Merete Bø. Vi får selvfølgelig svar på hvordan du skiller god vin fra dårlig vin, og hvor mye en flaske bør koste for at den mest sannsynlig er god å drikke. Vi snakker også om vin som investeringsobjekt: Er det penger å tjene?

Vinekspert Merete Bø

Merete Bø er fast vinjournalist i DN, og arbeidshverdagen hennes består av alt fra vinsmaking til besøk på vingårder i de Libanesiske fjellene. I podcasten får vi hennes spådom om nye og spennende vinområder, hvilke treder vi kommer til å se fremover, og hva klimaendringene gjør med den globale vinproduksjonen. Kommer vi til å produsere vin i Norge i fremtiden?

Men som med alle markeder hvor det omsettes for store beløp, er også vin utsatt for lurerier og folk som ønsker å tjene raske penger. Visste du at det finnes forfalskede vinflasker? Merete deler sine beste råd til deg som ønsker å investere i vin, og hva du bør se etter hos årgangsvin. Vi får også forklaringen på hvorfor noen sover to uker i kø utenfor polet for å sikre seg en flaske vin fra Burgund!

Til slutt har vi en uhøytidelig quiz og Merete deler sine siste funfacts om vinbransjen!


Itunes: Merete Bø om trender og vin som investering

Spotify: Merete Bø om trender og vin som investering

Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem? Sjekk medlemstilbudene og  meld deg inn i dag!