Vinneren av NM i økonomi vil bli kåret!

Til helgen skulle finalen i NM i økonomi 2020 gått av stabelen i Oslo. Den er dessverre utsatt pga coronaviruset, men Econa er fast bestemt på at konkurransen skal bli gjennomført.

Vinnerlaget NM i økonomi 2018

- Finalelagene er klare, men på grunn av dagens uvanlige situasjon er vi dessverre nødt til å utsette årets finale, sier Simen Høgberg, studentansvarlig i Econa.

Han håper at finalen skal bli gjennomført i det formatet som var planlagt, men da selvfølgelig med forbehold om at dagens situasjon er endret. Hvis ikke vil finalen foregå digitalt.

- Dette er en kjedelig situasjon. Men det viktigste er helsen og at vi alle tar vår del av ansvaret i denne dugnaden for landet vårt. Vi vil finne en løsning slik at finalen blir gjennomført.

Alle er informert

Lagene, samarbeidspartnere og juryen er informert om utsettelsen.

- Det er viktig at lagene blir fulgt godt opp og at de fortsatt får sin sjanse til å kjempe om seieren. Alle lagene har allerede lagt ned mye innsats i de foregående rundene, sier Maria Østerhus Lobo, juryleder.

Econa vil følge situasjonen rundt coronaviruset tett og komme tilbake med format og dato på et senere tidspunkt.


De 10 finalelagene i 2020 er:

De 10 finalelagene i NM i økonomi 

Om NM i økonomi

NM i økonomi er en konkurranse Econa arrangerer i samarbeid med BDO, Danske Bank og Dagens Næringsliv. Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013, som et pilotprosjekt på datidens HiOA, nå OsloMet. Konkurransen har tre deler. De ti beste lagene etter 2. runde kommer til superfinalen som i år skal gå i Oslo.