Vinnerne av NM i økonomi er kåret

Erik Forseth og Maria Meland fra NTNU Handelshøyskolen i Trondheim stakk av med seieren.

Vinnerlaget NM i økonomi Maria Meland og Erik Forseth

Den landsomfattende konkurransen «NM i økonomi» kåret årets vinner i Bergen 30 mars. De overtok pokalen etter NHH som har vunnet to år på rad.

Laget «Streetsmart» fra NTNU Handelshøyskolen vant det landsomfattende norgesmesterskapet «NM i økonomi» i regi av Econa.

Maria Meland og Erik Forseth fra Trondheim vant blant over 500 påmeldte lag bestående av økonomistudenter som har vært gjennom tre nåløyer for å komme blant de 10 finalelagene som til slutt kjempet om førsteplassen.

-Dette året var vi skikkelig gira, vi ville avslutte studiene med stil, sier Erik og Maria.

Med på laget var også Per Alfsen (26), som ikke var til stede under finalen. Alle tre går siste året på Handelshøyskolen NTNU, og kan starte i ny jobb rett etter studiene. De har alle fått jobb før de er ferdig uteksaminert.

Dette er femte året på rad studenter får vist hva de kan og får testet seg mot reelle bedrifter. Fagsjef Joakim Østbye i Econa sier at dette en test på hva studentene virkelig er gode for.

-Studentene må løse en casekonkurranse, som ligner veldig på det de blir stilt overfor i en reell jobbsituasjon. Det å analysere ulike sider ved et initiativ, komme med nye og begrunnede ideer og å være innovativ, er ofte krav i studentenes første jobb, sier Østbye.

Maria, Erik og Per dannet laget «Streetsmart», som viste at det ikke holder bare å være «Booksmart».

Les hva DN skriver om vinnerne