Vi får besøk av en dyktig vinkjenner som vil berike oss med kunnskap om spansk vin, litt historie i glassene, mens vi selvfølgelig får smake de edlere dråper. Underveis vil vi også bli underholdt med fyrig og fengende Flamenco!
Etter foredraget blir det lett servering i "Jacobs kilde" i kulturkirkens underetasje, der vi byr på mer smaking av kveldens utvalgte viner og trekker vinnere av kveldens tombola (lodd selges i inngangsdøren).
Kuvertpris er 200 kroner.
Det er påmelding på e-post: osloarr@sivilokonomene.no frem til 17. januar 2008 kl 16.00,
men det lønner seg å være tidlig ute - dette er veldig populært!
Betaling gjøres ved inngangen, og det er viktig at du tar med deg eksakt beløp.
Ved avmelding etter påmeldingsfristen må vi dessverre ta oss betalt dersom vi ikke finner en erstatter. E-post med kontonummer for dette vil sendes ut etter vinseminaret til de som ikke møter opp.
Velkommen til en forrykende og sanserik aften!
Kveldens utvalgte, spanske som vi skal stifte nræmere bekjentskap med:
Type Musserende
Produsent Bodegas Faustino
Årgang NV
Klassifikasjon D.O Cava
Druetyper 100%Viura
Vinifikasjon Annengangsgjæring på flaske (Methode traditionelle)
Lagring 26 måneder på flaske
Analyse Alkohol: 12 % Sukker: 4 g/l Syre: 6,35 g/l
Holdbarhet 2-3 år
Karakteristikk Fin lagret karakter, elegant, god fylde, tørr.
Serveringstemperatur 7-9 grader
Passer til
Webside www.bodegasfaustino.com
Type Rødvin
Produsent Bodegas Valcarlos
Årgang 2005
Klassifikasjon D.O Navarra
Druetyper 100% Tempranillo
Lagring Lagret 6 måneder på eikefat fra Indiana og Ohio i USA. Medium toasted.
Deretter lagret 1 år på flaske
Analyse Alkohol: 13,5 %
Holdbarhet Bør drikkes innen 5 år etter angitt årgang
Karakteristikk Duft og smak skaper assosiasjoner mot bjørnebær og solbær med lette
jordlige undertoner.
Passer til
Webside http://www.bodegasvalcarlos.com/eng/index.htm
Type Rødvin
Produsent Bodegas Leganza
Årgang 2003
Klassifikasjon DO La Mancha
Druetyper 100% Tempranillo
Vinifikasjon Gjæret i rustfrie tanker i 21 dager ved max 28 grader Celsius.
Lagring Lagret på amerikanske (Pennsylvania) eikefat.
Analyse Alkohol: 13,5 %
Holdbarhet 5-6 år fra angitt årgang
Karakteristikk Dyp kirsebærrød farge, kraftig aroma med velintegrert ny eik.
Velstrukturert smak med sjenerøs frukt og modne tanniner.
Serveringstemperatur 17-19°C
Passer til
Webside www.bodegasleganza.com
Type Rødvin
Produsent Bodegas Portia
Årgang 2004
Klassifikasjon D.O Ribera del Duero
Druetyper 100% Tempranillo (Tinta Fina del Pais).
Lagring Lagret 10 måneder på amerikanske eikefat deretter 6 måneder på flaske.
Analyse Alkohol: 13,5 %
Holdbarhet 5-6 år fra angitt årgang
Karakteristikk Mørk rubinrød farge og meget god konsentrasjon. Markant tanninstruktur,
men bløt og behagelig. Aromabildet går i retning av mørke skogsbær, lett
toast og vanilje.
Serveringstemperatur 15-16 grader
Passer til
Webside www.bodegasportia.com
Type Rødvin
Produsent Bodegas Faustino
Årgang 1996
Klassifikasjon DOCa Rioja Gran Reserva
Druetyper 85% Tempranillo
15% Graciano
5% Mazuelo
Vinifikasjon Stilkene fjernes og druene knuses. Gjæringen foregår i
temperaturkontrollerte ståltanker og varer 27 dager. Etter gjæringen
stabiliseres og klares vinene gjennom en periode på 6 måneder før lagring
på eikefat.
Lagring 80 % av vinen er lagret på amerikanske eikefat i 25 måneder. Resten er
franske fat fra Vogesene.
Analyse Alkohol: 13 % Sukker: 1,4 g/l Syre: 5,6 g/l
Holdbarhet 10-15 år fra angitt årgang
Karakteristikk Dyp rødbrun farge, utviklet bouquet og smak, velbalansert og rund med
elegant eikepreg, god fylde
Serveringstemperatur 16-18 grader
Passer til
Hva sier pressen 31.03.2007 "Klassisk stil"
21.07.2007 "Ypperlig vin til lammeretter!"
Webside
Arrangement gjennomføres i tråd med gjeldende råd om smittevern. Om du er syk eller har symptomer på Covid-19 er det viktig at du melder deg av arrangementet og holder deg hjemme.
Dersom arrangementet er fullbooket anbefaler vi at du sjekker igjen 1-2 dager før arrangementet avholdes. Erfaringsmessig kommer det avmeldinger de siste dagene.