Ut for å plukke høstens gull
Econa Oslo og Akershus, Nettverk for Sport og Fritid tok medlemmene ut i Lillomarka for å finne skogens gull søndag 3. september. 25 voksne og 2 barn var spente på hva marka hadde å by på. Hele 32 stk stod på venteliste og må smøre seg med tålmodighet til neste års soppkurs. Noen av deltakerne hadde plukket sopp fra før og ønsket å fylle på med ny kunnskap, mens andre plukket for første gang.



For å sikre at alle kom hjem med livet i behold, var vi heldig å få soppsakkyndig, Anne Elisabeth Scheen, til å holde et introkurs om sopp som var spiselige, giftige og dødelige, samt anbefalinger til tilberedning og bruk for de spiselige sortene. Hun har tidligere gitt ut bøkene Sopp - plukking & bruk, plukk sikkert, bruk godt og Sopp på tur - 11 smaksfulle og sikre matsopper, så vi var sikre på at det kom til å bli en lærerik og trygg tur i marka.
Etter en time med introduksjon tok vi bena fatt fra Grefsenkollen mot Trollvann for et par timer med plukking, før vi tok med fangsten tilbake for kontroll av soppsakskyndig. Til alles glede kunne marka by på både traktekantarell, piggsopp, steinsopp, fåresopp og mer. Det var også litt mindre attraktiv sopp som giftslørsopp, hvit fluesopp og gallerørsopp på turen. Dette tok vi med tilbake for læringens del. Da vi var ferdige med å utforske og plukke i marka, kontrollerte Anne Elisabeth all soppen som var plukket. En del måtte kastes fordi de enten var giftige eller ikke egnet som mat. Men de aller fleste hadde sopp å ta med seg hjem etter endt tur. Kurset ble avsluttet med Grefsenkollen Restaurants deilige pizza under varmelamper og fin utsikt over byen.